Кметицата на село Бели Лом Мейнур Али отива на съд за документно престъпление, свързано с издаване на удостоверения за наследници. Районната прокуратура в Разград е обвинила 57-годишната жена за това, че през октомври 2014 година и юни 2015 година е съставила удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов, в които не вписала съпругата и сина на Хюсеинов. Така, като длъжностно лице, тя вписала само седем наследници, вместо девет, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Кметицата представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус, когато негов наследник ѝ продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур Али не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследница на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил.

Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд, уточниха от прокуратурата.