Апелативният съд в Пловдив остави окончателно в ареста полицая Ангел Георгиев, който е обвинен в умишлено убийство на мъж в село Милево.

Случаят е от 4 септември, когато в селото е имало събор, а след него компания се преместила в двора на 41-годишния служител на МВР. Сред гостите бил и Огнян Йорданов, който се спречкал с трима мъже. Версията на полицая е, че Йорданов извадил нож срещу мъжете, които го нападнали и Георгиев опитал да ги разтърве.

Според обвинението обаче Йорданов бил ритан в главата и тялото, а накрая бил захвърлен на стадиона, докато бил жив. Нямало и никакви данни униформеният да е потърсил медицинска помощ за пострадалия. Полицаят дори казал на останалите: "Дай да го закараме някъде тоя боклук да не умре пред нас!", цитира прокурор Божидара Попова думи на свидетеля Гечо Илиев, който бил разпитан пред съдия.

Апелативният съд реши, че в показанията на свидетелите и експертната справка за пострадалия се съдържат достатъчно данни от които може да се направи обосновано предположение, че Георгиев е извършил убийството, като прецени, че на свобода може да извърши и друго престъпление.

Днес пред съдебната палата се проведе и протест на близки на полицая, които са убедени, че не той е извършил убийството. Адвокатът му пък представи на съда подписка от 400 жители на селото в подкрепа на полицая, както и медицински документи, че страда от астма и хипертония.

"Истинските престъпници са на свобода, Ангел въобще не е за тази банка", каза адвокат Евгени Костадинов, който още пред първата инстанция посочи, че убитият е бил нападнат от трима души от село Караджово - Иван Петров, Александър Алексов и Димитър Панайотов. След това обаче те се наговорили да прехвърлят вината на полицая.