Софийски градски съд спря гражданското дело, заведено от бившия футболист Мартин Петров срещу банкова институция за 3,8 милиона лева, докато не бъде приключено разследването срещу личната му банкерка Ирина Аткова, съобщи mediapool.bg

Според Петров парите са източени от сметките му в рамките на 10 години. Той твърди, че парите му изчезнали, като без негово съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции. Сумите са нареждани на трети лица, които Мартин Петров казва, че не познава. Сред тях е и съпругът на личната банкерка на футболиста, която след раздухването на случая, е в неизвестност, а преди това е уволнена, но Петров не е уведомен за това.

Днес бившата звезда на националния отбор по футбол не се яви в съда, но пред магистратите застанаха четиримата му адвокати.

Те заявиха, че подзащитният им е станал жертва на организирана престъпна група. Пред съда защитникът му Тодор Табаков заяви, че Аткова не би могла да извърши трансакциите без знанието на служители от по-високите нива в банката.

Градските съдии обаче прекратиха делото, тъй като счетоха, че основният предмет на доказване е как и от кого са извършени 456 броя операции по 13 сметки, които са отразени в документи, които се явяват и основното доказателство. Нито Петров, нито банката разполагали с документите, значителна част от които били унищожени, а друга били в прокуратурата. Съдът също така посочи, че по закон няма право да претърсва, изземва или издирва Аткова, а това е работа на прокуратурата.