Районният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 21-годишния мъж, който рязко засече автобус от градския транспорт с колата си, при което пострадаха шест пътници.

Той е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че причинил по непредпазливост пътен инцидент, при който има ранени, като деянието било извършено след употреба на наркотични вещества. Резултатът от химичния анализ на взетата кръв потвърждава констатацията на направения на място тест и показва наличие на канабис в пробата.

Катастрофата стана около 19:45 часа на 25 октомври на кръстовището на бул."Цар Освободител" и ул."Битоля" в морския град. Младият шофьор е отнел предимството на автобуса, движещ се линия на градския транспорт, и предизвикал пътен инцидент. В резултат от това шестима пътници пострадали. Жена на 61-годишна възраст получила средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на ляв крак. Останалите пострадали са получили леки телесни повреди.

Младият мъж беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Днес съдът му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", като определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Варна.