Петчленен състав на Варненския окръжен съд наложи 12-годишна присъда на 45-годишен мъж за умишлено убийство, извършено в провадийското село Градинарово през август миналата година, съобщиха от съда. Наказанието ще се изтърпява при първоначален строг режим.

Съдът оправда мъжа по обвинението престъплението да е извършено по особено мъчителен начин за жертвата. За невинен беше признат другият подсъдим по делото, който е брат на осъдения и беше обвинен като помагач за извършване на убийството.

Присъдата подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок.

Убийството беше извършено на 14 август 2022 година в центъра на селото. Според разследването двамата братя се появили пред магазин за хранителни стоки и заведение, където се събирали много жители на Градинарово. Търсели 54-годишен свой съселянин, с когото единият брат имал конфликт. В момента, в който двамата забелязали мъжа, той побягнал. М.Р. и Я.Р. го подгонили, като Я.Р. успал да го настигне и повали на земята. Започнал да го удря с крака и ръце по тялото и главата, а в това време М.Р. се приближил и намушкал мъжа два пъти в областта на гръдния кош.

Свидетели опитали да разтърват тримата мъже, но М.Р. заплашил с ножа си и тях. След което братята сами оставили жертва и се отдалечили от него. Въпреки опитите за помощ, 54-годишният мъж издъхнал в резултат от раните си.