Недоволство пред Съдебната палата в София от последните дни придоби по-постоянен характер -  тази сутрин тя осъмна с палатков лагер, който протестиращи разпънаха.

От сутринта на площада пред сградата звучат революционни песни. Движението на трамваите не е спряно, а полицаи охраняват централния вход на палатата, предаде БТА.

Снощи пред сградата отново имаше протест срещу главния прокурор Иван Гешев с подновеното искане за неговата оставка, а палатките са оставени с идеята да попречат на обвинител номер 1 да дойде на работа.

Сред протестиращите са бившият служител на ДАНС Росен Миленов, отец Дионисий и Тодор Стоянов, който подаде оставка като зам.-регионален министър в служебния кабинет след критики, че участва в протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване.

Снимка: Булфото

Преди няколко дни част от протестиращите успяха да нахлуят в Съдебната палата и дори да стигнат до кабинета на главния прокурор, въпреки охраната. Те се заканваха да останат там, докато той не излезе, но това не се случи.

Снимка: Булфото

Вижте ОЩЕ СНИМКИ >>

Недоволството, започнало миналото лято, се възобнови след акцията на прокуратурата срещу висшия полицейски служител Ангел Папалезов, което от служебния кабинет определиха като нахлуване в МВР и опасност за война между институциите. Вчера на Папалезов беше повдигнато обвинение, че е участвал в престъпна група за трафик на антики, ръководена от бизнесмена Васил Божков.