Прокурори обискират дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция "Национална полиция", съобщи БНТ.

Според източници на "По света и у нас" разследването е за организирана престъпна група за трафик на предмети от културно-историческото наследство и пране на пари. Твърди се, че има данни уличения полицай през годините многократно да се е срещал с укриващия се в Дубай хазартен бизнесмен Васил Божков.

Разследваният по подозрение за трафик на културни ценности полицай е Ангел Папалезов, станя ясно малко по-късно. Именно той заема в ГДНП поста шеф на отдела за борба с трафика на културни ценности. Назначен е за титуляр след пенсионирането на Кирил Христосков, който пък след това започна да работи във фондация "Тракия" на Васил Божков.

Ангел Папалезов миналата седмица е бил включен в екипа, който да проверява дейността на ГДБОП, където са разработките срещу Божков, твърдят още източниците на БНТ. Вчера е отстранен от проверяващия екип.

Засега няма информация за арести.

От прокуратурата отказаха коментар.

"Прокуратурата атакува МВР по всички фронтове. В министерството текат обиски и претърсвания, високопоставени служители се призоват на разпити, изискана е информация за новия шеф на ДАНС. Прави се опит да се осуети проверката за злоупотреби със СРС" - това обяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред сайта bird.bg. Той твърди още, че след като прокуратурата е изискала информация за двама от групата за проверка по СРС-скандала, той ги е изключил от екипа, за да не компрометира проверката. Единият е бил подложен на личен обиск и претърсване на кабинета в националната полиция полиция, казва още Рашков. Цялото интервю чуйте тук>>