Специализираната прокуратура приключи разследването за корупция срещу кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместник-кмета Биляна Петрова и бившия кмет на общината Петко Дюлгеров.

На 9 и 10 юли 2018 г. прецизираните в хода на досъдебното производство обвинения бяха предявени на всеки от тримата, съобщиха от държавното обвинение.

От днес започва предявяване на материалите по делото на обвиняемите и защитата им. След това, в най-кратки срокове, Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт.

Тримата обвиняеми по делото бяха задържани на 17 април в София след получаване на 70 000 евро подкуп. Разследването продължи по-малко от 3 месеца.

"Предвид високия обществен интерес към досъдебното производство, както и наложената от ръководството на Специализираната прокуратура политика на откритост пред обществото за работата на институцията, публикуваме в прикачени файлове предявените постановления за привличане на лицата в качеството им на обвиняеми, след заличаване на съдържащите се в тях лични данни", допълват от прокуратура.

Постановление за привличане на Десислава Иванчева като обвиняем

Постановление за привличане на Биляна Петрова като обвиняем

Постановление за привличане на Петко Дюлгеров като обвиняем