Специализираният наказателен съд разпореди да бъде направена графологична експертиза на почерка в тефтерчето на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, което беше намерено при задържането ѝ в центъра на София миналия април. В съдебната зала днес стана ясно, че в него са намерени записки с чужд почерк

Установено е, че числото 40 000 не е написано от кметицата. В тефтерчето имало и друго число, което също било от неизвестен човек.

Крайната цел е да бъде установено дали почеркът не е на някой от другите двама подсъдими по корупционното дело - бившата заместничка на Иванчева, Биляна Петрова, и бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. 

Снимка: "Канал3"

Тефтерчето, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, са основните доказателства, с които прокуратурата ги обвинява, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Заключението от процедурата, поискана от съда, трябва да бъде приета в петък. Това е и последното доказателство преди да започне финалната фаза от делото.