Софийска градска прокуратура е обжалвала мярката на Габриела Славова-Пеева, която заедно с майка си бе обвинена в убийството на своя съпруг Пейо Пеев. Това потвърдиха от обвинението пред DarikNews.bg.

Предстои Апелативният съд да прецени дали жената ще бъде върната обратно в ареста.

В началото на седмицата Габриела бе освободена под домашен арест, като посочения от съда мотив беше необходимостта да се грижи за малкото си бебе.

От задържането на двете жени обаче двете деца на Габриела са дадени на майката на покойния Пейо Пеев. Освен 4-месечното бебе, за чието бащинство претендира Велико Минков, обвиняемата има още едно дете на 6 години, чийто биологичен баща е убитият мъж.

Обвинението срещу Габриела Славова и Красимира Трифонова е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа "Алеко".

От МВР обявиха, че са разширили разследването с лица от обкръжението на двете жени.

Междувременно претендиращият да е баща на второто й дете ексдепутат Велико Минков публикува като в своя фейсблук профил съобщение-клетва от майката на Габриела - Красимира Трифонова, видя Dir.bg. То му е изпратено на 8-и януари.

"Казвам го съвсем отговорно: случилото се трябва да тежи на съвестта на роднините на Красимира, които месеци наред отказваха да търсят принудително лечение, въпреки че знаеха, че има нужда от такова и по закона за здравето имат такива правомощия да го изискат.

Послепис: А цяло външно министерство не вижда или не се интересува, че психопат ходи сред тях и е на доста отговорна длъжност. Защо ли?", написа Минков.

А в коментарите допълни: "домът на Красимира е осеян с икони, а те двете с Габриела са обиколили немалко манастири през последните месеци (по на Пейо сведенията). Габриела дори дойде няколко пъти в същата протестантска църква в София, в която ходя и аз.

Всеки с малко повече опит в живота е виждал поне един психопат, който проклина и вика "амин"

Това са съобщения от Красимира към мен от 08.01.2024" и публикува трикратно изпратеното от Трифонова до него послание: 

 

Снимка: Фейсбук профил на Велико Минков

С шокиращи твърдения и снимки се включи и съсед на двете жени - бившият депутат от "Възраждане" Владимир Павлов. Той публикува с своя фейсбук профил следното: "Запазих мълчание няколко дни след скандалният случай с двете садистки убили / удушили 44 г. мъж в София и след това направили опит да го запалят в колата му, за да заличат следи...

Е, оказа се, че след покойният вече Пейо (Бог да го прости), аз съм вторият най-пострадал и тормозен човек в България от троицата Красимира Трифонова (майката), Габриела Савова (дъщерята) и баба Тона Трифонова...

По неведоми дълги връзки (които бързо разплетох) и пипала, тез три кокони бяха настанени в общинско жилище на първа линия до морската градина в Бургас и в тяхна чест бе извършен пълен ремонт за сметка на бургаският бюджет от близо 30000 левчета, по тяхни хвалби...

И така се оказахме комшии с тях врата срещу врата. Както се полага за новодошли, без да ги познавам въобще, предложих да им помогна с качването на багажа и мебелите. Така се запознах и с покойния Пейо, с който двамцата пренесохме и качихме всичко без даже и те да помогнат. Веднага ми направи неприятно впечатление тъщата Красимира, която се изживя на тартор и започна да ми разпорежда кое и какво да нося, все едно съм й длъжен и някакъв слуга... Трите така и не пипнаха и една чантичка. Уморен след цял ден носене, даже не ми казаха и едно благодаря... Но, странното бе, че до края на деня вече бяха поставили рекорд да се скарат с почти всички обитатели на блока.

Друго, което тогава ми направи впечатление е за свръх скъпият нов бус Мерцедес, тогава на стойност над 120000 лева, с който се придвижват, пък настанени в общинско жилище като нуждаещи се? Как стават тия работи, ще ви разкажа в следващ пост...

Тук качвам снимки как майката Габриела Савова - Началник отдел Превенции на детските наркомании и т.н. в Община Бургас третираше детето си... голо без гащи, босо да ходи и носи ботушите си ноември месец, нали грижовна майка... така каза съдът и я пусна на свобода... още тогава трябваше да ми светне лампата, че тия не са в ред с главите, но за другите перипетии, жалби, дела и т.н. с които ме тормозиха години пак в друг пост, че стана дълго!", написа Павлов и публикува снимки на детето и майка му: