Районните магистрати в Бургас наложиха мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 58-годишния Бяндо Милев, срещу когото бяха повдигнати обвинения за това, че е принуждавал трима мъже да просят, съобщи БТА. Един от тях е 55-годишен мъж от Ловеч, който беше нападнат от Динко Вълев от Ямбол.

В съдебната зала днес обвиняемият отрече да е използвал принуда спрямо мъжете, а адвокатът му поиска по-лека мярка, тъй като клиентът му бил болен от рак и трябвало да посещава лъчетерапия.

"Здравословното му състояние е тежко. Има рак на простатата, диабет, хипертония. Към това трябва да прибавим и четири стенда. Поискахме съдебномедицинска експертиза, която да констатира здравословното му състояние. Той отрича да ги е принуждавал да просят. Обясни, че ги е приютил в дома си. срещу символичен наем", каза Калин Янев, адвокат на 58-годишния мъж.

"Никого не съм принуждавал да прави нещо. Имало е случаи, в които съм ги карал до болницата. Просто ги познавам и съм им помогнал да не скитат лятото, да не спят в храстите. За това по 100 лева ми дават", каза от своя страна пред съдебния състав Бяндо Милев, който е бургазлия. Днес стана ясно, че е многократно осъждан за различни престъпления.

От прокуратурата информираха, че извършеното от него престъпление се класифицира по чл. 159 а, ал. 2 от Наказателния кодекс и е извършено при условията на опасен рецидив. Наказанието е от 5 до 15 години "лишаване от свобода", глоба и конфискация.