Любомир Велков, участник в саморазправата в столичния кв. "Люлин" преди дни, и обвиняем за това, че не е спазил правилата за движение и е предизвикал телесна повреда, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, при разглеждането днес на искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на мъжа. 

Заседанието започна в 15:30 ч. и продължи 6 часа.

Съдът уважи искането на прокуратурата, която счита, че той умишлено е блъснал автомобила на тримата братя, с които влезе в разпра.

Мотивите на съдебния състав ще бъдат готови до няколко дни. Определението може да се обжалва на по-горна инстанция.

Инцидентът в "Люлин" стана на 23 юни. Скандалът между двамата братя - Михаил Бериша, Александър Стоянов и Любомир Велков ескалира бързо. Михаил и Александър се качват в колата си, а Любомир започва умишлено да ги блъска с джипа си, разказа свидетел пред камерата на NOVA. "Джипът обикаляше нагоре - надолу. Удари два автомобила няколко пъти", сподели очевидецът.

Трима души са ранени и са откарани в болница, на единия кракът му е ампутиран. След два дни стана известно, че със случая са се заели градската и районната прокуратура.

Велков е с прорезна рана на гърба след боя и беше настанен в лечебно заведение.