Росен Чолов - Чолата, бившият мъж на актрисата от "Под прикритие" Ирена Милянкова, и 23-годишна бивша моделка получиха присъди от по 3 г. условно от спецсъда в София, съобщи "24 часа".

3-членен състав с председател Андон Миталов призна за виновни днес следобед Чолата и Полина. През 2014 г.  те се сговорили да набират хубави момичета за сексуслуги. Чолата уговорил една от тях, а иначе давал имена и телефони на платежоспособни клиенти. С другите красавици по-често общувала Полина. Съдията изброи имената на 9 момичета, с които тя говорила, за да участват в платени секссрещи. Според разследването повечето мечтаели да покорят модните подиуми и някои наистина станали моделки. Едни били подлъгвани и придумвани да се захванат с платена любов, а други сами предлагали да продават телата си, за да печелят, станало ясно при разпитите на свидетелките. Те получавали по 400-500 лв. на сеанс.

Делото е в спецсъда от 2016 г. и бе гледано при закрити врата. То е второ за Чолов. За първи път той бе арестуван на 26 ноември 2012 г., след като бе обвинен за шеф на 4-членна група за набиране на момичета за проститутки и изкара 8 месеца в ареста. По това дело Полина е само свидетел, но то още не е приключило.

Според прокуратурата, след като на 7 август 2013 г. излязъл на свобода по първото дело, Чолов разбрал, че Полина, която тогава била студентка, урежда мераклии с красавици за секс и й предлага "да движи нещата". Срещи с момичетата обикновено се провеждали в заведение до НДК.

Полина е оправдана по едно от обвиненията за държане на 7 г дрога. Тя и Чолов трябва да платят по 15 000 лв. глоба, както и няколко хиляди лева разноски по делото. Наложени са и пробационни мерки за срок от година и половина.

Двамата остават на свобода без мярка за неотклонение. Присъдата им подлежи на обжалване пред апелативния спецсъд в 15-дневен срок.