Нови некролози на жив съдия от Районния съд в София бяха разлепени вчера, съобщи правният сайт "Лекс". 

Обект на посегателството отново е съдия Станислав Седефчев. Този път текстът на фалшивата жалейка е още по-грозен и циничен и е оформен като помен за три месеца от смъртта.

Разследването по случая започна в началото на юли, когато некролози с името на магистрата бяха разлепени около сградата на Софийския районен съд.

На некролога пишеше, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. "Ти беше закрилник и приятел на циганите от "Христо Ботев", "Факултето", Захарна фабрика" и "Филиповци". Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше... Никога няма да те забравим - тебе и твоето д***! Почивай в мир!", гласи текстът, а подписът е "От опечалените".

На съдия Седефчев беше предложена охрана, но пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет той заяви, че не се чувства застрашен. Тогава от Софийската районна прокуратура образуваха досъдебно производство, съобщиха, че има заподозрян за престъплението и са назначени множество експертизи.