Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишния мъж, който заплаши с убийство бившата си партньорка, от която има две деца. Преди два дни софиянецът заби кирка в предното стъкло на колата на жената и бе задържан.

До ареста се стигнало, след като в сряда, 16 август, по време на телефонен разговор обвиняемият се заканил да отнеме живота на майката на децата му: "Крайно време е да те убия и днес ще го направя".

Това предизвикало основателен страх в жената, че бившият й партньор ще осъществи заплахата си, още повече, че тя е отправена в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е направен оглед на автомобила, в който е била забита кирката.

"15 години бяхме заедно, от няколко месеца сме разделени, той явно не може да го преживее и прави всичко възможно да се чувствам зле. Имам две жалби от миналата година, задържане за 24 часа, след това го освобождават и всичко продължава. Много пъти е разрушавал колите ми, посягал ми е, заплашвал ме е", разказва пред bTV жената, жертва на насилие.

Тя търси помощ от близки и от районното управление. А след случая със забитата кирка жената подава жалба.

"В началото не беше така, преди около 5-6 години започна да се държи така. Насилниците са манипулатори, манипулират емоционално, финансово и гледат да направят така, че жертвата да е зависима", допълва жената.

46-годишният мъж ще остане в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.