Бившият вътрешен министър Младен Маринов беше призован и се яви в ГДБОП в понеделник.

Младенов е извикан заради проверка за негови връзки със собствениците на охранителната фирма с наскоро отнет лиценз "Делта Гард". Димитър Спасов-Каратиста, който доскоро притежаваше 50% от дружеството, също е бил разпитан днес. Извикан е и другият собственик - Марин Русев.

Снимка: Булфото

Миналата седмица МВР показа запис от 2005 г., на който е заснета среща между Спасов, Маринов и Русев в Несебър. Тримата са се срещали и с близки до Димитър Желязков - Митьо Очите, и братята Маргини, твърдят от МВР. По това време Маринов и Русев са полицейски служители.

"Не съм бил на разпит. Получих призовка по анонимен сигнал и като дисциплиниран човек помогнах на полицията", коментира Младенов на излизане от сградата, а адвокатът му допълни, че се касае за полицейска преписка, а не за прокурорска проверка.

Бившият силов министър от ГЕРБ отрече да има връзка с Митьо Очите. Преди дни Бойко Рашков изнесе информация, че ексминистър е бил разследван за връзка с криминално проявен. "Не мога да коментирам нещо от преди 16 години", заяви днес Маринов.

На разпит в Главна дирекция "Национална полиция" трябва да се яви и дъщерята на Младен Маринов, за да изясни била ли е собственик на автомобил, който преди това е бил притежание на фирма, част от разследването по случая "Осемте джуджета".