31-годишният Александър Янакиев, който ухапа и наплю полицай в Хасково, остава зад решетките с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Това реши днес съдия Нели Иванова от Районния съд, съобщи местният сайт haskovo.net.

В съдебната зала стана ясно, че младият мъж има "богато досие", което включва 4 присъди за хулиганство и нанасяне на телесни повреди. Той е лежал и два пъти в затвора.

Снимка: БТА

Според прокуратурата данните от досието на Янакиев показват, че той не се е поправил, въпреки наложените му наказания и продължава да извършва същите хулиганства.

Мъжът бе задържан в ранните часове в събота, след като отказал да напусне заведение в "Орфей" след края на работното му време. Той се държал грубо с пристигналите на място полицаи, буйствал при задържането му, а при опита да го отведат в районното ухапал по рамото и наплюл един от униформените.

Адвокатът му Георги Зарчев пледира за по-лека мярка, като посочи, че "домашен арест" би имал същият резултат, а предвид факта, че клиентът му работи, може да се мисли и за "парична гаранция".

Съдът обаче прецени, че поведението на младият мъж представлява опасен рецидив и има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, затова го остави зад решетките.

Определението на районните магистрати може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Хасково.