Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста 31-годишния Йордан Григоров, който уби 54-годишната си майка, а след това остави тялото й на балкона, съобщиха местните медии.

Престъплението бе извършено на 14 март вечерта. Тогава на тел. 112 е подаден сигнал за починала жена в апартамент в кв. "Съдийски". Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ са констатирали смъртта на 54-годишната Тодорка В., но при първоначалния оглед не са открити следи от насилие по трупа. По-късно тройната съдебномедицинска експертиза разкрива, че починалата е имала кръвонасядания в областта на шията и охлузвания. Патоанатомите са категорични, че се касае за убийство.

Според съдия Славка Димитрова 31-годишният мъж е извършил престъплението и има опасност да извърши друго такова, ако бъде пуснат от ареста. В съдебната зала стана ясно, че смъртта на 54-годишната му майка е настъпила след натиск на гръдния кош и гърлото.

Обвиняемият Йордан Григоров е признал и обяснил сам как е отнел живота на Тодорка, но причината за престъплението не е изяснена. Разпитаните по случая дават разнопосочни показания, но по първоначална информация причината чисто битова, в резултат на спречкване. 

Не са били регистрирани фрапиращи конфликти между Йордан и убитата му майка, потвърди пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

В съда стана ясно още, че 31-годишният мъж страда от психично заболяване. Назначената психиатрична експертиза обаче не е готова. 

Решението на окръжните магистрати не е окончателно и подлежи на обжалване.