Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), свидетелстват за контактите по оста Десислава Иванчева - Биляна Петрова - Петко Дюлгеров - Александър Ваклин. Именно тримата са главните герои по обвинението за корупция срещу вече бившата кметица на община "Младост" Иванчева, нейната заместничка Петрова и строителния предприемач Ваклин.

Сайтът "Правен свят" публикува документите, които бяха представени по време на съдебните заседания.

Преди седмица Специализираният наказателен съд (СНС) разсекрети разговорите, като започна изчитането на стенограмите. От тях се разбира, че прилагането на СРС е започнало през първата половина на месец февруари 2018 г. и продължава над два месеца, като приключва с арестите на триото.

Като веществени доказателства по делото, освен аудио-записи на телефонни разговори, има и заснети с фотоапарат и със скрита камера срещи, включително и такава, на която са Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Александър Ваклин.

При една от документираните срещи, проведена на 23 март в заведение на ъгъла на бул. "Мария Луиза" и бул. "Тодор Александров", в която участват Петко Дюлгеров и Александър Ваклин, двамата говорят за конкретните суми, срещу които Десислава Иванчева се е съгласила да издаде разрешението за строителство и последващите документи, а именно 20 евро на квадратен метър.

Ето ги и публикуваните от "Правен свят" разпечатки, като изданието уточнява, че предстои и нова серия от записи: