Георги Попов - дясната ръка на Васил Божков, се завръща утре в България "по собствена воля". Това обяви тази вечер във Фейсбук издирваният бизнесмен и политик, който от януари миналата година е в Дубай.

Божков публикува и документ, който потвърждава прибирането в страната на обявения за издирване Попов.

От документа става ясно, че Попов доброволно приема процедурата по екстрадиция и тя не е наложена от съдебната власт в ОАЕ. От издалата го адвокатската компания добавят, че той не е бил обект на съдебни дела в Емирствата.

Георги Попов, който се водеше собственик на 77% от акциите на "Левски", е обвинен за участие в организираната престъпна група с лидер Васил Божков. Попов също получи обвиненията си задочно, защото не е в страната, а в Дубай заедно с него.

През юли миналата година съдружникът на Божков публикува видео в социалната мрежа, в което твърдеше: "Неведнъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади. Тръгвайки за срещата, той взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си. Г-н Божков влизаше в министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет до 15 минути. Излизаше, носейки единствено традиционната си пура".