Това е мръсна циркаджийска история, която цели да бъдем спрени в борбата с имотни измами и презастрояване. Това обяви в интервю от дома си пред bTV отстраненият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева.

Преди два дни тя беше пусната под домашен арест - на свобода е за първи път след показния арест на 17 април в центъра на София. Тя беше задържана заедно с заместничаката си Биляна Петрова по обвинение, че са взели подкуп от 56 хил. евро.

"За нас има няколко версии, които ще се изложат в съдебна фаза. Към 14:00 часа разбрах за парите, когато следствия отдел ги показаха на капака на колата. Това е пълна постановка. Тези пари са подхвърлени. Никога не съм ги виждала, никога не съм пипала 56 хил. евро", добави Иванчева.

По думите на Иванчева прокуратурата коригира и намества данните, свързани с делото. Тя е категорична, че никога не е искала и не е взимала подкуп, а всички суми, за които се споменава в изтеклите СРС-та са за дарения.

Тя посочи, че скоро ще се слушат СРС-тата и ще се разбере какво стои зад тях. "Ние тепърва ще ги слушаме... Тези 15 хил. за прокуратурата какво означава - за офертата да ме отстранят. Даже ми е обидно, че струвам 15 хил. даже не евро, а лева", коментира Иванчева.

Отстраненият кмет на "Младост" каза, че с Александър Ваклин се е срещнала само веднъж и е било във връзка с дарение, което той само е пожелала да направи - детска площадка.

"Никога не съм искала пари от Ваклин, единствено сме разговаряли за различни обекти в квартала. Ваклин дори не съм го виждала, освен на 15 април, когато ми се каза, че ще дойде инвеститор, който ще дари площадка. Говорихме за зелени системи, съвсем сериозни разговори се водеха. Никога не сме искали да ни се превеждат пари. Той самият каза, че иска да дари площадка", допълни тя.

В края на интервюто Десислава Иванчева благодари на съдия Иво Хинов, който пусна нея и Бояна Петрова под домашен арест, и на всички граждани, които я подкрепят. Призова също да престане натискът върху техните адвокати.