Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова остават в ареста. Това реши Специализираният апелативен съд днес. В средата на октомври магистратите от Спецсъда постановиха двете да бъдат пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира.

От обвинението обаче не се обявиха против налагането на по-леката мярка срещу другия екскмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Той е сочен за посредник в схемата за получаване на подкуп, за което тримата задържани през април отговарят пред Темида. Според обвинението парите, намерени в колата на Иванчева при показния арест в центъра на София, били поискани от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка за строеж.

Дюлгеров отказа да коментира дали и той е "светнал" с белязани пари, познава ли Ваклин и как са организирани срещите им. "Всичко ще стане ясно", лаконичен бе Дюлгеров.

Стана ясно още, че отстраненият заместник-кмет на столичната община "Младост" Биляна Петрова е получила нервна криза и се е наложило намеса на медицински екип.