Ще има продължение на действията на правоохранителните органи по случая със заловените в петък 13 мъже, разпространявали порнографски материали с деца. Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Петрич, след като се срещна с ученици в рамките на инициативата на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите "Правосъдие в бъдещето - прокурори и ученици говорят за право". 

Ситуацията с престъпността в страната е сериозна, коментира Гешев и отбеляза, че предстоят множество срещи на прокуратурата с местната власт и гражданите, за да се активизира диалогът и да се постараят прокуратурата да реши проблемите, които може.

На конференция за катастрофите по пътищата, на която инициатор са прокуратурата и множество неправителствени организации, ще се постараем да предложим варианти за решаване на проблема с "войната по пътищата" и десетките жертви, заяви още главният прокурор, цитиран от БТА.

Иван Гешев отбеляза, че голяма част от българските институции не ги интересува проблема с катастрофите, предизвикани от шофьорите, употребили наркотици и алкохол, но прокуратурата се интересува.

На 24 ноември (четвъртък), от 10:00 часа в резиденция "Бояна" в София, ще се състои кръгла маса на тема "За мащабни действия срещу войната по пътищата". Форумът се организира от Института за пътна безопасност заедно с Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Българската браншова асоциация "Пътна безопасност".