Съдът отстрани индиеца Сид Сингх от Съдебната зала. Причината - мъжът прояви словесна агресия и отказа да запази мълчание, за да се гледа делото. Софийски градски съд го остави в ареста. 

Така в негово отсъствие Софийският градски съд ще гледа искането на прокуратурата за постоянен арест на Сид Сингх.

Той е обвиняем за това, че 6 март по време на полет от Париж към Делхи е проявил агресия към екипажа и пътниците в самолета на "Еър Франс" и опитал да нахлуе в пилотската кабина.

През юни 2019 г. Сингх е бил на психиатрично лечение в Индия. Това се казва в мейл, изпратен от Психиатричен център в Индия до посолството на азиатската държава в София.

Снимка: Булфото

По време на заседанието стана известно, че мъжът, който е обвинен за това, че е създал опасност за живота и здравето на пътниците по време на полет, е ударил стюард по време и е блъскал по вратата на пилотската кабина. Той е отправил и заплаха към член на екипажа, че ще му счупи ръката. Според показанията на пътници и екипаж, индиецът е предизвикал паника на самолета, което е застрашило безопасността на полета.

Съдът отчете, че ако индийският гражданин не бъде ограничен физически би представлявал опасност за обществото и себе си. Като отбеляза, че неговото психическо състояние не е изяснено, въпреки представения от служебния защитник документи, че мъжът е страдал от психологическо разстройство заради загуба на роднини през 2019 г. Съдът указа на прокуратурата на обвиняемия да му бъде назначена психиатрична експертиза.

Снимка: Булфото