Вчера бе цензуриран говорителят на главния прокурор, беше цензурирана прокуратурата. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила, знае, че се изправя срещу хазартна организация, която притежава милиони левове, с които ще се опита да се защити чрез вас, медиите.

Това заяви на брифинг в Съдебната палата прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор, по повод разследването срещу Васил Божков и Комисията по хазарта. Тя не уточни за кои медии става въпрос и в какво се изразява "цензурата".

Прокурор Милева отхвърли обвиненията, че културно-исторически ценности се изземват от имотите на Васил Божков, като се хвърлят в чували. По думите й процедурата се извършва по законоустановения ред и в присъствието на най-добрите експерти в България.

"Твърдението, че предметите се изсипват в чували, е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица", заяви говорителят на главния прокурор.

На питане дали в прокуратурата има "сигнали за изнасилвания от Васил Божков", Милева отговори: "В интерес на разследването този въпрос няма да го коментирам, защото нямам разрешение от наблюдаващите прокурори".

По-рано днес единият от братята Найденови - Цветомир, заяви в телевизиония ефир, че Васил Божков е сериен изнасилвач и досега само той е получил опаквания от три жени.