"Убийството в "Драгалевци" е изключително тежко престъпление. Разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Със следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. На Габриела е наложен домашен арест за момента, за да си гледа детенцето. Вече има заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" на базата на доклад на отдел "Закрила на детето" спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо. Очаква се прокуратурата да поиска постоянно "задържане под стража" за Габриела. Иззет е и видеозапис, който не е лицеприятен в рамките на около 3 минути", заяви в "Денят започва" гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР.

Той обяви и че има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство.

"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", допълни главният секретар на МВР.

Той уточни, че според анализите по всяка вероятност убийството е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и нейната майка, като колата е открита в района на "Драгалевци" малко по-късно същата вечер.

Убийството на Алексей Петров

Относно убийството на Алексей Петров гл. комисар Живко Коцев поясни, че е добре подготвено, предварително планирано, жертвата е наблюдавана - изучаване на неговото поведение, начина на живот, маршрутите му.

"Разполагаме с доста улики и голям обем от факти, но не разполагаме с конкретно лице, което да привлечем в качеството на обвиняем. Няма данни нито за авторство, нито за поръчителство. Жената, която го е придружавала, е разпитвана", коментира главният секретар на МВР.

Акции в имоти на Васил Божков

"Когато се води разследване понякога се налага да се ограничават права. Налага се да се провеждат разпити и да се назначават експертизи, да се извършват следствени експерименти и претърсвания на адреси", заяви гл. комисар Живко Коцев.

Убийството в Цалапица

Главният секретар на МВР отбеляза, че миналата седмица Рангел Бизюрев е бил изправен пред съд.

"Първата съдебна инстанция е уважила искането за екстрадиция, надяваме се след обжалването съвсем скоро да го получим обратно, като срокът зависи от законодателството на Дания. Имаме уверение, че ще стане в максимално кратки срокове", подчерта гл. комисар Живко Коцев.

По думите му бързото намиране на 4-годишното дете, което се изгуби в гората край Радомир, е пример как трябва да действа МВР.