С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд са предадени 38-годишният Младен В. и неговият помагач и подбудител Ивайло Т. за измама, от която е причинена имотна вреда за близо 400 000 лева.

За времето от 14 до 15 октомври 2014 г. във Варна, Пловдив и София с цел да набавят за себе си и за неустановено по делото лице имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у пълномощници на "Ойл Грейн БГ" ЕООД. Младен се представял като управител на "Фиор ди лате" ООД и регистриран земеделски производител, и договорил 2 сделки от името и за сметка на дружеството за покупко-продажба на 500 тона слънчоглед с цена 495 лв. за тон и 300 тона слънчоглед на цена 500 лв. за тон.

Двата договора, сключени между "Фиор ди Лате" ООД като продавач и "Ойл Грейн БГ" ЕООД като купувач, причинили имотна вреда в размер на 397 500 лева на "Ойл Грейн БГ" ЕООД и неговия истински управител. Причинената вреда е в големи размери, като подсъдимият Младен В. действал като пряк извършител на деянието, а Ивайло - като подбудител и помагач със съвети и разяснения за извършване на измамата.

И двамата подсъдими не са дали обяснения по време на досъдебното производство. И Младен В., и Ивайло Т. са осъждани. Ако бъдат признати за виновни от Варненския районен съд, двамата мъже могат да получат наказания от 2 до 8 години лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.