49-годишен дупничанин получи ефективна присъда от 1 година "лишаване от свобода" от Районния съд в града за извършен грабеж, закани за убийство и нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

Обвиняемият се е признал за виновен в това, че на 17 юни, в град Дупница, на спирка на градския транспорт е отнел мобилен телефон, кожено дамско портмоне, документи и пари от жена, с която е бил във фактическо съпружеско съжителство. Мъжът е употребил сила - нанесъл е юмруци и ритници по цялото тяло на пострадалата, с което й е причинил контузия на главата и шията, охлузвания по кожата на гърба, кръвонасядания.

Подсъдимият се е признал за виновен и в това, че се е заканил с убийство на пострадалата и двете ѝ дъщери, както и че ѝ е причинил лека телесна повреда, като същата е извършена в условията на проявено, в друг период домашно насилие. Мъжът е бил във фактическо съпружеско съжителство за период от 7 години с пострадалата, което е приключило през есента на 2022 г., уточниха от съда.

Дупничанинът, който е осъждан, остава в ареста до привеждане в изпълнение на наложеното му ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година.

По случая е образувано и гражданско дело по Закона за домашно насилие, след подадена жалба от страна на потърпевшата в началото на юни.