Върховният касационен съд окончателно осъди 30-годишния Павел Митев на доживотен затвор при първоначален специален режим за убийството на 24-годишната му жена Поля и опит за убийство на нейните родители Димитър и Снежанка.

Жестокото нападение с нож бе извършено на 13 септември 2019 г. в семейната къща, където 24-годишната Поля се прибрала при родителите си заедно с 12-месечното си бебе. Дотогава младата жена споделяла един дом с бащата на детето Павел в Пловдив. 

Около 6 часа във фаталната сутрин младият мъж пристигнал в Глоджево, където нападнал Поля и родителите й с нож. Служител в бензиностанция, която е в близост до имота, чул писъците малко преди 7 часа и подал сигнал на тел.112. 

Поля и родителите й са транспортирани в русенска болница, но въпреки усилията на лекарите, младата жена е издъхнала. Димитър и Снежанка оцеляват. 

Извършителят е задържан и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство и опит за убийство. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, Павел Митев е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение. 

Убиецът трябва да плати на гражданските ищци Снежанка и Димитър обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 240 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.