Спецпрокуратурата даде на съд бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров, съобщиха от съда.

Те са обвинени за престъпления, свързани с получаване на подкуп и злоупотреба със служебно положение, съобщиха от Специализирания наказателен съд. 

Иванчева, Петрова и Дюлгеров трябва да отговарят пред съда за сумата от 70 хиляди евро, взета от бизнесмена Александър Ваклин.

Делото е разпределено на съдия Иво Хинов.

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17-и април при разследване за подкуп, даден й от строителния предприемач Александър Ваклин. Заедно с Иванчева бяха задържани заместникът й Биляна Петрова, както и бившият кмет на община "Младост" Петко Дюлгеров.

Иванчева и приближените й твърдят, че от задържането до момента правата й се нарушават, докато в същото време общината минава в орбитата на ГЕРБ.

Междувременно кмет на "Младост" стана арх. Румен Русев, който беше заместник на Иванчева. Той беше обвинен, че подпомага бетонирането на квартала - твърдение, което отрича.