Заболяване на адвокат Мирослав Христов, който защитава бившия футболист Георги Семерджиев, отложи делото в Софийския градски съд.

35-годишният мъж е подсъдим за катастрофата на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени. На 5 юли м.г. Семерджиев, седнал зад волана на луксозен джип "Ауди", помете такси на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Свети Наум" с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

На днешното заседание на градските магистрати трябваше да бъдат представени експертизите на вещите лица, но адвокат Христов е представил тридневен болничен лист. 

Съдът насрочи следващото заседание за 29 март. Тогава трябва да бъдат изслушани вещи лица по над 25 експертизи, сред които медицинска и автотехническа. Те ще разкрият причините за смъртта на Хариет Стефанович и Христина Велева, както и с каква скорост е шофирал Георги Семерджиев и съдържанието на дрога в кръвта му.