Около 5000 лева са събрани в благотворителна кампания за многодетното семейство в генералтошевското село Кардам, в което 9-годишно момче почина, а две от сестрите му пострадаха от отрова за гризачи. За акцията съобщи от името на инициаторите Вили Димитрова, чието дете е съученик на едно от момичетата в семейството.

Бедата сполетя фамилията на 27 октомври, когато малолетният Стефан издъхна след сърдечен арест, предизвикан от отровния газ фосфин. От Районната прокуратура в Генерал Тошево тогава поясниха, че момчето е вдишвало активното вещество от отровата, която е била открита в дома му - в процепи в стената, близо до леглото му.

Семейството, в което бабата и дядото отглеждат пет деца, живее в голяма нищета и къщата им се нуждае от ремонт, поясни Вили Димитрова. По думите й парите са събрани в благотворителна сметка, в кутии за дарения в Кардам, Генерал Тошево, Добрич, Балчик, Варна, в които обикновени хора най-често са оставяли върнато ресто в магазина. Част от средствата са предоставени от мотоклуб "Хан Аспарух 681" в Добрич, от фирми и организации.

Планираме ремонтът на къщата да започне напролет, като трябва да се пристрои и всекидневна, кухня, баня, да се изгради шахта за отпадни води, посочиха инициаторите на кампанията, която ще продължи и през новата година. В Кардам очакват строителни фирми също да проявят съпричастност като предоставят строителни материали.