Служител в ДАНС е заплашвал Биляна Петрова с убийство. Това заяви в съдебна зала самата бивша зам.-кметица на столичния район "Младост", подсъдима заедно с Десислава Иванчева за подкуп, съобщи Нова телевизия. В съдебната зала, разплаквайки се, Петрова разказа, че въпросният агент я е принуждавал да лъжесвидетелства срещу Иванчева, допълни БНР.

Служителят Деньо Денев обаче отрече. Всъщност той е човекът, приел сигнала за корупция, подаде от строителния предприемач Александър Ваклин. Случката е от януари тази година, когато той работи в ДАНС, сега е част от антикорупционната комисия.

Ваклин отишъл на портала на ДАНС и поискал да разкаже за корупционна практика, а Денев го приел. На срещата бизнесменът не казал да са му искани пари, а че Иванчева разпитвала жена му и била пресметнала печалбата им. Това дало основание на агента да започне разследване. Освен това вече имал указания от спецпрокуратурата да разследва община "Младост" за корупция.

В съдебната зала се заговори и за изтеклите в медиите Специални разузнавателни средства. В едното от тях мъж отправя оферта към Ваклин за 15 000 лева от името на Специализираната прокуратура, които "да я оправят".

Изтекоха и предполагаеми разговори между Иванчева, Петрова и Дюлгеров, в които се коментира как да не бъдат заловени при взимането на подкупа.

Делото продължава с втори разпит на Александър Ваклин през януари, който се налага именно заради въпросните СРС-та - в тях той говори и с неназован мъж.