Арестите на петима полицаи и двама граждани при акция на "Вътрешна сигурност" и СДВР са свързани с катастрофа, която е станала в нощта срещу 4 юни в квартал "Надежда", съобщи bTV. Униформените са от СДВР, като част от тях работят във Второ РПУ.

25-годишен шофьор е карал с много висока скорост в насрещното. Последвал е сблъсък с моторист и два паркирани автомобила. По информация на телевизията след инцидента полицаите са взели подкуп от шофьора в голям размер, за да си затворят очите, че са го установили на мястото.

Движещият се с висока скорост удря моторист, паркиран микробус и лека кола. От сблъсъка младият шофьор се обръща по таван.

Бусът на Хари е сред ударените. Мъжът чува всичко от дома си: "През нощта към 2 часа чухме шум, едно момче тук се беше ударило, две коли помете. Мотористът беше спрял между двете коли, имаше някакви наранявания по крака", разказа той.

21-годишният моторист е откаран в "Пирогов" с травма на главата. На място идват екипи на полицията. По информация на bTV шофьорът, предизвикал катастрофата, предлага подкуп.

В крайна сметка, в протокола за инцидента записват, че не са установили виновния водач.

Петър Владимиров случайно минава с таксито си по "Ломско шосе" след сблъсъка. "Колата се е движела с бясна скорост по уличката, срещу движението", разказа той.

Бил ли е адекватен шофьорът, бил ли е пиян?

Това хората не могат да кажат, но по думите им е бил неадекватен. При пристигането на полицията се е оттеглил нанякъде и повече не се е върнал.

Хари вече е ремонтирал буса, но казва, че сам покрива щетите, защото виновният шофьор бил без "Гражданска отговорност".

От Столичната дирекция на полицията заявиха, че за катастрофата и арестите на полицаите са образувани досъдебни производства. От Софийска районна прокуратура запазват мълчание, докато не се запознаят с материалите на разследващите.