Арестуваха 67-годишен жител на карловското село Домлян след получен сигнал, че в качеството си на пълномощник на свой съсед изтеглил от личната му банкова сметка близо 100 хиляди лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Районна прокуратура - Пловдив, Териториално отделение - Карлово, вече наблюдава досъдебното производство, съобщиха от държавното обвинение.

66-годишният мъж от Домлян получил като наследство сумата от брат си, който починал преди време. Той упълномощил неговия познат, на 67 г., да го представлява пред банковите институции и да управлява парите му, включително и да извършва трансакции с банкова карта. Пълномощникът се възползвал от дадената му възможност и за периода от юли 2023 г. до края на февруари 2024 г. изтеглил от сметката на пострадалия близо 100 000 лева.

При проверка се установили липсите от сметката на жертвата и бил подаден сигнал в полицията. Към момента 40 000 лв. от парите са намерени и ще бъдат възстановени на пострадалия.

По досъдебното производство се извършва разпити на свидетели, назначени са експертизи и други, добавят от прокуратурата.