Полиция, прокуратура и Агенцията за закрила на детето се сезираха заради видео, разпространявано в социалните мрежи, в което популярни в интернет имена - Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, се гаврят на публично място с момче със специални образователни потребности. Чеченеца и Куката са арестувани от полицията в Пловдив, а Емили е отведена за разпит в столичната полиция. 

На кадрите се вижда как транссексуалната жена, станала популярна покрай неразумното и опасно каране на тротинетка, води на каишка момче със специални образователни потребности и заедно с останалите го третират като куче. Смята се, че едно от лицата във видеото е Тихомир Рангелов, който преди години участва в предаването "Фермата", а впоследствие първо представяше себе си като Мелиса, след това отново като мъж.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени хулигански действия към момчето. Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се и причините за извършване на деянието. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

За случая е бил сезиран и вътрешният министър Иван Демерджиев, който е разпоредил проверка.

От Държавна агенция за закрила на детето заявиха за БТА, че също проследяват случая. От ведомството са изискали информация за възрастта на момчето от видеото, за да се предприемат съответните мерки от компетентността на агенцията, ако се установи, че е то е непълнолетно.

Преди да бъде отведена за разпит, Емили направи поредица от изказвания пред различни медии, в които обяснява, че е станала жертва на план, изготвен от Куката, който я повикал в Пловдив. Поканата била отправена на 25 март - за заснемане на екстравагантен клип, "с който да създадат фурор и скандалност в мрежите". По думите ѝ била принудена да участва в гаврата. Куката я накарал насила да води момчето на каишка, като преди това искал да водят и друго момче. Освен това, не знаела, че участникът във видеото е със специални потребности, но пък бил неин фен и дори я поздравил. Самата тя определя случая като "гавра с човешко същество" и добавя, че Куката и Чеченеца заплашвали с бой отказалите им съдействие. Смята също така, че щели да се опитат да изкарат нея виновна, а за видеото не получила пари. 

Преди да бъдат качени в полицейския бус, за да бъдат отведени в следствието, Тодор Огнянов коментира, че момчето само поискало да бъде снимано, предава bTV.

Жената на другия задържан - Петко Атанасов Чеченеца, заяви, че срещнали момчето преди две седмици в магазин в Пловдив.

"Чеченеца ми се обади по телефона и ме попита дали помня детето, което сме виждали в магазина, което ми се кефи и иска да бъдем приятели, което иска да прави клипове с нас. Каза ми, че има идеята да направим клип с него все едно е куче. Аз му отговорих, че съм против. Той обаче ми каза, че детето му е предложило това". Това разказа Анна Рачковска, жената до Чеченеца.

Чеченеца и Тошо Куката са част от новата вълна интернет сензации. Клиповете от ежедневието им, които подрастващите възприемат като шоу, са сред най-гледаните в Тик Ток у нас. Чеченеца и Тошо Куката привлякоха вниманието на рекламодатели, а и на фолк изпълнители, като Константин, който по време на участия излиза с тях на сцената.