Адвокатите на Васил Божков са обжалвали наложената му постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи БНР. 

Очаква се съдът да се произнесе на 5 септември.

В събота Софийският градски съд прие, че няма опасност хазартният бизнесмен да извърши ново престъпление, но може да се укрие.

Васил Божков предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се променят в положителен смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателните дела срещу него - за престъпление срещу държавата. Това коментира по-рано пред NOVA Георги Гатев - единият от защитниците на бизнесмена, завърнал се преди дни от Дубай. Адвокатът е убеден, че, ако Божков беше през цялото време в България, "щеше да е навън без нито една мярка, както са неговите съучастници". Според него оставането на клиента му в ареста е мярка, която "се взима като отмъщение, затова, че не бе в България".

"Васил Божков добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане", каза още Георги Гатев.