И днешното заседание в Основния съд в Охрид по делото срещу Илия Спасески за побоя над секретаря на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено, отново по искане на адвоката на обвиняемия - Димитрия Цобоски, предаде БТА.

Цобоски представи на съда болничен лист, според който Спасески е с тромбофлебит и му се налагат 15 дни болничен, поради което и той не се яви в съдебната зала.

Адвокатът поиска на обвиняемия да му бъде върната шофьорска книжка и да му бъде разрешено да пътува извън Северна Македония, за лечение. Документите на Илия Спасески бяха отнети след арестуването му.

Християн Пендиков присъстваше в съдебната зала, както и част от свидетелите, които трябваше да бъдат разпитани на днешното заседание.

"Ако човек се чувства невинен, би направил всичко възможно да присъства на делата, за да бъде оправдан възможно най-бързо. Отлагането за втори път по искане на защитата, говори само по себе си", каза след заседанието адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Самият Християн Пендиков уточни, че продължава да получава заплахи през социалните мрежи и различни приложения, а за някои от тях е сезирал съответните институции.

Следващото заседание по делото ще бъде на 21 септември.

В края на май процесът бе отложен, след като Димитрия Чобески пожела заседанието да бъде отложено, за да се запознае с допълнителната медицинска документация от ВМА за Християн Пендиков, която прокуратурата приложи към делото. Чобески посочи, че от тази документация "зависят и някои допълнителни въпроси" на защитата.

След като съдията отказа отлагане на делото, адвокатът напусна залата, а обвиняемият Илия Спасески заяви, че не желае заседанието да продължи без неговата защита.