Ефективна присъда получи пътник в автомобил, дал подкуп на полицаи в разградското село Богданци. Окръжният съд в Разград призна за виновен 34-годишния мъж и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от четири месеца при първоначален "общ" режим и глоба в размер на 500 лв., съобщи говорителят на съдебната институция Илияна Банчева.

Мъжът, който е осъждан, е с постоянен адрес в шуменско село. Случката се разиграла около 22:45 часа на 29 април. Подсъдимият пътувал на предната дясна седалка в автомобил "Рено клио" с френска регистрация по пътя между селата Хърсово и Голяма вода. Автомобилът бил шофиран от негов приятел от с. Ясеновец.

Екип автоконтрольори подали звуков и светлинен сигнал със служебен автомобил към автомобила. Водачът не спрял, а рязко ускорил и опитал да избяга от полицейската проверка. Малко по-късно е спрян в Богданци в улица без изход. Полицейските служители установили, че шофьорът не притежава свидетелство за управление на МПС, а при направения му тест за алкохол, същият отчел 1,11 промила. За да не бъде санкциониран приятелят му, който шофирал, пътникът в колата дал 190 лева, които оставил под служебния таблет на полицаите. Веднага двамата били задържани в Районното управление в Исперих.

Присъдата подлежи на обжалване, посочи Банчева.