44-годишен софиянец бе признат за виновен и осъден на 3 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим за това, че на два пъти е нарушил съдебната заповед да не доближава бившата си съпруга на по-малко от 100 метра. Решението е на Софийския районен съд, съобщиха от държавното обвинение.

На 16.11.2021 г. около 07,30 часа пред детска градина на ул. "Росица" в София, подсъдимият се приближил и опитал да отвори вратите на лек автомобил "Опел", докато бившата му жена Т.К. и детето му А.С. били в автомобила, след като на мъжа била връчена заповед за защита от домашно насилие, при която изрично е посочено, че не трябва да доближава майката и детето на разстояние по-малко от 100 метра.

На 31.01.2022 г. около 07,20 часа в София, 44-годишният мъж отново не изпълнил издадената от съда заповед за защита от домашно насилие, като се приближил до колата на бившата си жена и се опитал да извади детето от колата и през това време ударил жената в ребрата. Деянието е извършено повторно след като И.С. е осъждан за идентично деяние няколко месеца преди това.

По случая е образувано досъдебно производство, като в хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Софийският районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатите му обвинения и наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.