Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се е върнал в Люксембург за спешна операция на жлъчката, съобщи Европейската комисия, цитирана от Франс прес и БТА.

64-годишният Юнкер е прекъснал лятната си ваканция в Австрия и се е върнал в родния си Люксембург. Засега няма подробности какво е състоянието му.

Петгодишният мандат на Юнкер изтича в края на октомври. Очакваше се идната седмица той да участва в срещата на Г-7 - седемте най-развити индустриални страни в света - в Биариц, Франция.

През последните години Юнкер страдаше от болки в гърба, напомня Асошиейтед прес.

През декември миналата година ЕК отхвърли поредни предположения, че нейният председател Жан-Клод Юнкер е с разклатено здраве. Подобно уточнение се наложи след като бяха публикувани снимки, на които изглежда, че той се спъва и се свлича по време на прием във Виена. 

"Понякога снимките лъжат, както е и в този случай", каза гогава Мина Андреева, заместник на главния говорител на ЕК.

По думите ѝ той бил напълно здрав и във форма, но понякога имал болки понякога - в резултат на тежка катастрофа отпреди 30 години.

През юли миналата година пъс говорител на ЕК съобщи, че Юнкер е имал спазми от ишиаса си, когато се появи предишната вечер на обществено събитие, неспособен да се държи на краката си.