Епицентърът е локализиран на 156 км северозапдно от Тбилиси, в района град Они, на 70 км южно от втория най-голям град в Грузия Кутаиси, съобщи Франс прес, на която се позова БТА. Трусът е усетен леко в столицата и по първоначални данни няма щети или жертви.
"Няма разрушения и жертви. По стените на някои сгради се появиха пукнатини", заяви директорът на гражданска защита Иракли Кадагидзе, цитиран от Ройтерс. По неговите думи земетресението било с магнитуд 5,5.
Говорителят на министерството на вътрешните работи Шота Утиашвили заяви за Франс прес, че епицентърът се намирал в планинския район Раша, на границата с Русия и Южна Осетия.
Южноосетинските власти потвърдиха, че няма щети и разрушения, макар че трусът е предизвикал паника. Според Руската академия на науките магнитудът на земния трус бил 6,1. Епицентърът се намира на 10 км дълбочина, уточни ИТАР-ТАСС.
По информация на руското министерство на изрънредните ситуации ведомството земетресението е било усетено в руските републики Северна Осетия, Кабардино-Балкария и Ингушетия със сила около 2 бала.
Последното силно земетресение на територията на Грузия с магнитуд 6 разтърси Тбилиси през април 2002 г. В резултат на бедствието загинаха шестима души, а в старата част на столицата имаше сериозни разрушения.
В Онски район на Грузия в резултат на силното земетресение са повредени много сгради и е прекратено подаването на електроенергия, но по-късно частично електрозахранването е възстановено.
Поетапно се възстановява и електрозахранването в други населени места в района, който се намира на границата с Русия. Екипи на министерството на извънредните ситуации разчистват автомобилните пътища от падналите в резултат на земетресението камъни.