Сърбин, осъден за грабеж с насилие в Германия, избяга от затвора, прескачайки петметрова стена, заявиха днес затворническите власти, цитирани от ДПА и БТА.

42-годишният Александър Е. избягал снощи с помощта на метална конструкция, която тайно изработил преди това. Той все още се издирва.

Снимка: Police Bochum

Говорителка на затвора в град Бохум каза, че заради ремонт нямало персонал на петте наблюдателници. По думите й в района, където станало бягството, нямало камера за наблюдение.

Съобщава се, че мъжът, осъден на лишаване от свобода до 2021 г., бил в много добра физическа форма заради тренировките в спортната зала на затвора.

Докато други затворници тренирали в залата, пазени от надзиратели, той казал, че отива да се изкъпе. Използвал възможността, за да се покатери през тавански прозорец на покрива и изтичал до спортна площадка, където взел конструкцията, която бил направил. С нейна помощ се изкачил по стената и използвал гимнастическа постелка, за да се предпази от бодливата тел.

Полицията изпратила следови кучета и хеликоптер и разпространила снимки на беглеца, който имал дълга до раменете кестенява коса и татуировки.