Двете големи летища "Внуково" и "Домодедово" в Москва рано тази сутрин временно преустановиха полетите, предадоха ТАСС и Ройтерс, позовавайки се на изявление на руските авиационни власти.

Въздушното пространство над двете столични летища е затворено и те временно не приемат и не изпращат полети. Част от самолетите са насочени към зоната за изчакване, допълват авиационните власти.

Жителите на Тулска и Калужка област съобщиха в социалните мрежи за експлозии, които са чули през нощта, информира руската онлайн медия "База".

Руските военни заявиха рано тази сутрин, че Украйна се е опитала да атакува цивилни обекти на нейна територия с модифицирана ракета С-200, предаде Ройтерс.

Ракетата е била унищожена от системите за противовъздушна отбрана над Калужка област, която граничи с Москва, съобщи министерството на отбраната на Русия, добавя БТА.

Няма още коментар от страна на Украйна, нито потвърждение за тази информация от независим източник, отбелязва Ройтерс.

Агенцията припомня, че полетите над Москва бяха временно прекъснати също и във вторник и сряда по време на нападения на украински дронове.

Междувременно Министерството на отбраната на РФ пък обяви, че Киев е опитал да осъществи атака с дронове на територията на Русия. По данни на министерството противовъздушната отбрана е свалила 42 безпилотника, като 9 дрона са ликвидирани над Крим, 33 са били неутрализирани по радиоелектронен път и са се разбили, без да достигнат целите си, пише "Известия".