Полицията в северния германски град Хамбург съобщи, че е арестувала мъж и е освободила дете, свързани с предполагаемото отвличане на територията на местното летище, като по този начин е отменена извънредната ситуация, довела до затварянето на аерогарата, предадоха Ройтерс и БТА.

Летището в Хамбург бе затворено, след като снощи мъж, въоръжен с огнестрелно оръжие и може би с експлозиви, проникна на територията му с автомобил и произведе изстрели във въздуха.

Полицията информира днес, че 35-годишният мъж е бил заедно с четиригодишната си дъщеря, като се предполага, че в събитията е замесен спор за родителски права.

"Вече нямаме ситуация с отвличане", обяви полицията в Хамбург в социалната мрежа "Екс" в ранния следобед днес. "Заподозреният излезе от колата заедно с дъщеря си.

Мъжът беше арестуван от специалните части, без да окаже съпротива. По детето не са открити наранявания", се добавя в съобщението.

Управата на летището в Хамбург, което беше затворено снощи, съобщи, че за днес са били насрочени 286 полета с общо около 34 500 пътници. За момента не е обявено, че аерогарата е отворена отново.