Китайската полиция е задържала след 29 години издирване заподозрян за убийство, който междувременно е станал милионер, съобщи Франс прес, като се позова на информация от китайски вестник.

Разследващите подозират задържания, посочен само с фамилията му Сюн, че е намушкал смъртоносно мъж по време на свада през 1993 г., написа в. "Бейджинг ют дейли" (Beijing Youth Daily).

Полицията на град Сянян в централната китайска провинция Хубей е извършила ареста на повече от 1200 км в южна посока, в град Хуейчжоу, провинция Гуандун. Заподозреният е задържан в дома му, където е живеел с майка си, представяйки се за служител по прилагане на ограничителните мерки срещу COVID-19, се вижда от видео, публикувано от вестника.

В Гуандун в момента има огнище от нови случаи на коронавирус, като най-засегната е столицата Гуанчжоу.

Въпреки скромния си произход, обикновеният работник Сюн успял през годините да се издигне до ръководна длъжност и станал милионер, като си купил и луксозен апартамент, посочва вестникът, без да уточнява как точно Сюн е натрупал богатството си.

"Ясно ти е защо сме дошли да те търсим!", казва полицай на заподозрения в разпространеното видео. "Дойде моментът да си платиш за стореното", допълва служителят на реда.