Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън предвижда да посети в началото на идната седмица Москва за подготовка на среща между държавните глави на САЩ и на Русия, предаде Интерфакс, като се позова на информирани източници от Вашингтон.

Чуждестранни медии предположиха по-рано, че Владимир Путин и Доналд Тръмп може да се срещнат в средата на следващия месец - след лидерския форум на НАТО в Брюксел, насрочен за 11 и 12 юли, в една от европейските столици, евентуално Виена.

"Таймс" написа, че "американски представители разглеждат възможността за срещи или преди форума на върха на НАТО, или след като приключи посещението на Тръмп във Великобритания". Изданието твърди, че Лондон е разтревожен от варианта за среща през юли, особено ако се състои преди форума на НАТО. Според събеседници на британския вестник евентуална среща Путин - Тръмп може да се отрази на дискусиите за "възпиране на руската агресия" на форума на НАТО в Брюксел.

На неотдавнашната среща на Г-7 в Канада Тръмп се обяви за възстановяване на отношенията с Русия и на Г-8.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви на 19 юни, че все още няма никаква яснота по въпроса за евентуална среща между Путин и Тръмп. По-рано той изтъкваше, че вариант за среща между двамата президенти преди форума на НАТО не се обсъжда, напомня Интерфакс.