Наказателен процес в Германия срещу "духовен водач" на група в Бавария разкри твърдения за разговори с демони, срещи със светлинни създания, налагане на психологически тормоз, наказания, употреба на наркотици и много други, предаде ДПА.

Срещу лидера на групата, 42-годишен германец, са повдигнати обвинения в изнасилване и нанасяне на тежка телесна повреда, които се разглеждат в рамките на започналия вчера съдебен процес в град Швайнфюрт, провинция Бавария.

Според прокуратурата общността, която обвиняемия ръководел от апартамент в град Швайнфюрт, години наред била свързана с власт, насилие и секс.

Свидетел по делото заяви вчера пред съда, че във въпросния апартамент са живеели около десетина души, като предполагаемата цел е била да се оказва подкрепа на хората по пътя им към изцеление и израстване.

Предполагаемият лидер на общността е обвинен, че през месец май миналата година е изнасилил и упражнил физическо насилие над бившата си приятелка. Освен това прокуратурата твърди, че той три пъти я е душил до безсъзнание в споделения апартамент на общността - и всичко това, за да прогони предполагаемите демони от нея.

"Жертвата е получила няколко синини, хематоми и отоци по тялото си в резултат на ударите, ритниците и душенето от страна на обвиняемия", заяви прокурор Мелани Рот пред съда в Швайнфурт.

Според полицейско разследване групата често е употребявала наркотици като кокаин и диетиламид на лизергиновата киселина (по-известен като LSD), които са играли важна роля при извършването на различни видове ритуали.

"Методите, използвани от обвиняемия, са включвали и телесни наказания и - що се отнася по-специално до жените - извършването или толерирането на сексуално посегателство с и от обвиняемия", добави Рот.