Пътник от метрото в Ню Йорк загина, след като непознат мъж го бутна без причина на релсите, а после го прегази идващата мотриса, предава Асошиейтед прес.

Това е последното от поредица нападения в обществения транспорт в Ню Йорк, които наложиха засилено полицейско присъствие в метрото.

Жертвата, която не е идентифицирана, е била блъсната на релсите на метростанция "Източен Харлем" вчера малко преди 19 часа местно време, съобщава полицията. Машинистът на пристигащия влак номер 4 не е могъл да спре и пътникът е бил прегазен, сочи информацията на властите.

Заподозреният за нападението - 24-годишният Карлтън Макферсън, е бил арестуван по обвинение в убийство. Тази сутрин той е отказал да направи коментар пред медиите за случая.

Фаталният инцидент се случва в същия ден, когато властите в Ню Йорк обявиха план за изпращане на още 800 полицаи в метрото в града, за да се справят с нередовните пътници. Властите определят незакупуването на билети като проблем поради изгубените приходи, но и казват, че това също допринася за атмосферата на беззаконие в метрото.

Ден по-рано губернаторката на щата Ню Йорк Кати Хоукъл съобщи, че планира да изпрати гвардейци от Националната гвардия на Ню Йорк в метрото в града, за да помогнат на полицията при претърсването на чанти на пътници за оръжия.

Решението е част от по-широкообхватен план на местната власт за справяне с престъпността в метрото, който включва предложение да се забрани на хората да се качват на влак, ако срещу тях има обвинения, че са използвали насилие срещу пътници в метрото, както и поставяне на камери в кабината на водача, които да пазят служителите.