Израел получи списък със заложници, които днес ще бъдат освободени от палестинското движение "Хамас", съобщиха официални представители, цитирани от Ройтерс и БТА.

Израелски служители от областта на сигурността в момента проверяват списъка, съобщи канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху, чието правителство обеща да работи за връщането на свободата на всички заложници, отведени от "Хамас" при нападението срещу Израел на 7 октомври.

Това става след вчерашния първи ден от временното 4-дневно примирие, в който бяха освободени 24 заложници. Сред тях бяха израелски жени и деца и тайландски селскостопански работници; групата беше изведена от Газа с конвой на Червения кръст и предадена на египетските власти на граничния пункт "Рафах".

След това хората от нея бяха превозени до Израел, за да преминат медицински прегледи и да се съберат отново с близките си.

Според Катар, с чиято помощ беше сключено временното примирие, през вчерашния ден са били освободени 13 израелци (някои от които с двойно гражданство), плюс десет тайландци и един филипинец - селскостопански работници, работили в Южен Израел, когато били взети за заложници. Трийсет и девет палестински жени и деца затворници бяха пуснати от израелските затвори.